Skip to content

Vanzelfsprekend beginnen we met een kennismaking op locatie, zodat ik de bestaande situatie kan bekijken en we uw wensen ten aanzien van uw droomtuin kunnen doornemen. Hierna zal ik u een gepaste offerte aanbieden voor het ontwerpproces zoals hieronder beschreven.

1. Inventarisatie

Ik zal starten met een inmeting van het terrein en een analyse van de bodem en waterhuishouding, bestaande bomen en beplanting. Ook ontvang ik graag bouwtekeningen van de woning, waarna ik een basisplan zal maken dat het startpunt vormt voor het tuinontwerp.

Wanneer er ook een architect betrokken is in het geval van nieuwbouw of renovatie, zal ik hiermee afstemmen om een optimale samenhang te creëren tussen huis en tuin / binnen en buiten.

Kasper Klap Tuinarchitectuur

2. Ontwerp

We maken een afspraak voor de presentatie van het schetsontwerp. Hierin bespreken we het nieuwe plan (plattegrond met moodboard) en mijn visie over de beplanting, materiaalgebruik, indeling, ruimtes en sferen. Vervolgens werk ik het plan verder uit tot een definitief tuinontwerp inclusief materialisatie, technische details en drainageplan.

Indien gewenst kan ik de complete tuin of bepaalde onderdelen in 3D visualiseren, zodat uw toekomstige tuin voortijdig tot leven komt.

Kasper Klap Tuinarchitect

3. Beplantings- en verlichtingsplan

De beplanting zal wat mij betreft de hoofdrol gaan spelen in uw nieuwe tuin, dus een creatief en afgewogen beplantingsplan is een prioriteit. Kwekerijbezoeken voor de selectie van unieke bomen hoort hierbij tot de mogelijkheden.

Naar gelang uw wensen en behoeftes neem ik u graag mee in de vele mogelijkheden ten aanzien van tuinverlichting.

4. Bestek

Om te zorgen dat de hovenier een reële en nauwkeurige offerte kan aanbieden, maak ik op basis van het ontwerp een lijst met werkomschrijvingen, materialen en hoeveelheden (bestek). De offerte zal ik controleren en ik zal u adviseren over de vervolgstappen.

5. Aanleg en begeleiding

Een goed tuinontwerp is pas echt geslaagd als de tuin ook naar tevredenheid is aangelegd. Daarom blijf ik graag betrokken tot en met de oplevering van de tuin. Mijn betrokkenheid hangt af van de complexiteit van het project. Overleg met de hovenier en/of aannemer ter plaatse om de ontwerpintenties te overleggen wordt altijd aanbevolen. Ik zal de verschillende partijen coördineren en ervoor zorgen dat het project efficiënt verloopt.

Voor topkwaliteit in de tuinaanleg werk ik al jaren graag samen met de hoveniers van Booiman Tuinen.