Skip to content

Klassieke tuin (Australië)

Bellingen, NSW, Australië
2020
Kasper Klap / Claudia Nevell (Garden Expressions)

Dit is één van de oorspronkelijke houten huizen in het dorp Bellingen met een oude Frangipani boom als eye-catcher in de achtertuin. Verder was de tuin vrij leeg en saai en misten de klanten beplanting, terrassen, schaduw, sfeer en beleving. De setting vroeg om een klassiek, formeel ontwerp.

Een breed middenpad biedt uitzicht vanuit het huis dat op een stenen fontein geïmporteerd uit Zuid-Frankrijk. Langs dit pad strekt zich een houten pergola uit over de breedte van de tuin, die de ruimte in twee zitgedeeltes verdeelt: een grotere om te dineren en een kleinere, meer intieme om te ontspannen.

Een buitenbad was één van de wensen van de klant. Tussen twee witte Lagerstroemia’s bevindt het bad zich samen met de koperen douche in een eigen tuinkamer, geplaveid met kasseien. Aan de westkant van het huis is een stalen pergola met klimplanten geplaatst om verdere bescherming tegen de middagzon te bieden. In de voortuin werden grote potten met Cycaden toegevoegd, terwijl Blauweregen werd gebruikt om de entreeveranda te omlijsten.